неділю, 16 грудня 2018 р.

Копичинці приймали гостей

 
   Зимові засніжені Копичинці приймали гостей – туристичну групу школярів з Борщівського району. За бажанням гостей екскурсія пам’ятними місцями нашого міста мала мати національно-патрітичне спрямування. Діти 8-11 класів – голови учнівського самоврядування та їх заступники – з Іване –Пусте , Гермаківки, Кривче, Шупарки, Бурдяківець, Ланівців, Вовківців та Глибочка разом з методистом районного методкабінету Людмилою Сухою та педагогом-організатором Шупарської ЗОШ Оксаною Шимко були приємно вражені глибокою повагою копичан до власної історії та людей, які її творили.
   Гості приїхали найперше відвідати Меморіальний комплекс-пантеон вояків УПА, однак хуртовина та мокрий глибокий сніг завадив школярам здійснити заплановане. Весною вони обов’язково поторять екскурсію в Копичинці, яка тепер розпочалася в Народному домі, нині це Міська бібліотека для дорослих . Директор бібліотеки Оксана Благута та член ГО «Твоє місто» Бругер Надія, опираючись на фото з патріотих подій, які вже теж стали історією, розповіли гостям міста як копичани віддавали шану та складали можливо торохи запізнілу подяку своїм землякам за боротьбу за вільну Україну, перезахоронюючи їх останки, насипаючи високі могили, створюючи меморіали, пишучи книги про їх страждання та подвиги. Герої не вмирають, бо живуть у нашій пам’яті. Слава героям!
   Після відвідин Народного дому молоді туристи мали оглядову екскурсію нашим містом. Побували в Копичинському музеї театрального мистецтва Тернопільщини, де слухали розповідь головного зберігача фондів музею Галини Погорецької. Вразив усіх своєю величчю та фрагментами витонченої оздоби парафіяльний костел Успіння Пресвятої Діви Марії, про який цікаво та емоційно розповідала прихожанка Храму Людмила Фердинандівна Токарська.
Кава-брейк та смачна піца у кафе «Еліт» додали всім гарного настрою.
   На завершення екскурсії юні туристи відвідали архітектурну пам’ятку національного значення – стародавню дерев’яну церкву Воздвиження Чесного Хреста від 1630 року, яка збереглася від козацької доби і сьогодні є діючим Храмом для копичинецьких вірян.
Кожен з гостей нашого міста повіз до свого дому, села, містечка спогади про Копичинці та копичан, нові знання про рідний край та його історію.
   Сьогодні ми вкотре пересвідчилися, що наше місто має туристичний потенціал, який необхідно активно реалізовувати.
   Фотосупровід екскурсії здійснював член ГО «Твоє місто» фотограф-професіонал Тарас Хлібович.
  14 грудня 2018 року

Немає коментарів: