пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Питання функціонування відділення гемодіалізу в Копичинецькій КРЛ обговорювали сьогодні

   Нарада з питань функціонування відділення гемодіалізу в Копичинецькій комунальній районній лікарні відбулася сьогодні за участю голови райдержадміністрації Віталія Батога, голови районної ради Василя Бойчука, першого заступника голови РДА Ігоря Гайдука, Копичинського міського голови Павла Лосика, головних лікарів Тернопільської Університетської лікарні і Копичинецької КРЛ Василя Бліхаря та Степана Гукалюка, заввідділенням гемодіалізу Нелі Лаврушко, головного бухгалтера  Копичинецької КРЛ Василини Лаврушко.

   За столом переговорів обговорили процедурні питання передачі філії відділення гемодіалізу Тернопільської Університетської лікарні на баланс місцевого медичного закладу.

   У зв’язку із цим на місцевий бюджет тепер ляжуть видатки на утримання медичного персоналу відділення гемодіалізу, комунальні платежі та оплата супровідних медичних матеріалів.

   Слід зазначити, що методом програмного гемодіалізу тут лікуються  14 хворих із Гусятинського району, 6 чоловік із Борщівського, 9 із Чортківського та 3 - із Теребовлянського. Саме тому мова велася про вивчення можливості  залучення міжрайонних трансфертів на лікування іногородніх громадян у Копичинецькій КРЛ.

   Головні лікарі із представниками влади також говорили про високу вартість цієї медичної послуги та  потребу збільшення ліжко-місць, оскільки 6 наявних що не відповідає кількості хворих, які потребують такого лікування .

   Присутні акцентували увагу на термінах проведення даних змін.
   Віталій Батіг висловив своє переконання, що зміна форми господарювання не повинно позначитись на якості надання медичної послуги в сфері гемодіалізу.

 
 
 

Немає коментарів: