неділю, 22 листопада 2009 р.

Західно-Українська хокейна ліга. Матчі другого туру.

ЗУХЛ. «Луцьк» розгромив львівський «Беркут» – 21:0! А "Подоляни" Тернопіль програли вдруге.

«Чотиривладдя» у Західно-Українській хокейній лізі після другого ігрового уїк-енду збереглося, але з деякими змінами – замість «Енея» (Дрогобич) до квартету лідерів з максимальною кількістю очок увійшов рівненський «Фаворит», який за два дні записав до свого активу дві перемоги. Гучно «нагадав про себе» і ХК «Луцьк», який розтрощив вдома львівську команду «ВІМ-Беркут» з неймовірним рахунком 21:0.
За втраченими очками потенційні шанси на лідерство зберігають і «Експрес» (Львів) та «Явір» (Яворів), які зіграли по одному переможному матчу. Обидві команди, до речі, записали до свого активу «Явір» доволі розгромні перемоги. Як і «Фаворит» та «Олімпія». Хоча на фоні 21:0 у виконанні «ХК «Луцьк», звісно, рахунки 10:1, 10:2, 9:1 і 8:2 виглядають вже не такими великими.

За результативністю другий показник поки що у «Чернівецьких пінгвінів», які цього разу закинули «лише» сім шайб «Львову» (після 12 шайб у ворота хмельницького «Ротора» це скромний показник). У звітному турі чернівчани мусили, як кажуть, «зіграти і за того хлопця», адже капітан команди Павло Польовий після жахливої автомобільної аварії, на жаль, все ще перебуває у реанімації. Тож віце-капітан Валентин Філіпчук після матчу зазначив: «Нам непросто грати без нашого капітана і ініціатора створення команди. У роздягальні перед матчем ми з хлопцями домовилися, що мусимо будь-що виграти сьогодні, аби цією перемогою бодай якось морально підтримати Павла. Сподіваємося, він зможе подивитися у понеділок телетрансляцію матчу і «отримати» наш переможний привіт. Ну, і, звісно, всі ми бажаємо Павлу якнайшвидшого одуження!»
Варто відзначити і позитивні зрушення з відвідуваністю матчів ЗУХЛ. У Новояворівську за матчем «Явора» з «Червоноградом», згідно із протокольними даними, дивилися 400 вболівальників, що для хокейних змагань такого рангу, погодьтеся, не так вже й мало. На домашні матчі «Чернівецьких пінгвінів» теж регулярно ходить по декілька сотень шанувальників хокею. Причому в Чернівцях вже організувалася і спеціалізована хокейна фан-група, яка своєю активністю створює враження присутності тисяч, а не сотень глядачів.
У наступному турі у стані лідерів мають відбутися серйозні зміни, оскільки «Луцьк» приймає «Чернівецьких пінгвінів», а «Експрес», який теж ще не зазнавав очкових втрат, вдома грає з одним із спів лідерів «Олімпією».
21.11.2009
«Чернівецькі пінгвіни» – «Львів» - 7:4
«Червоноград» – «Фаворит» (Рівне) - 1:9
ХК «Луцьк» – «ВІМ-Беркут» (Львів) - 21:0
22.11.2009
«Подоляни» (Тернопіль) – «Експрес» (Львів) - 2:10
«Явір» (Яворів) – «Червоноград» - 10:1
«Фаворит» (Рівне) – «Ватра» - 4:2
«Еней» (Дрогобич) – «Олімпія» (Калуш) - 2:8
Турнірне становище

Наступні матчі
28.11.2009
«Ротор» – «Червоноград»
«Ватра» – «Явір»
«Луцьк» – «Чернівецькі пінгвіни»
«Експрес» – «Олімпія»
29.11.2009
«Еней» – «ВІМ-Беркут»
«Львів» – «Фаворит»
«Експрес» – «Ротор»

Немає коментарів: